![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem.
Klikajac na uzytkownika pojawia mi sie okno z formularzem w ktorym wpisuje tresc wiadomosci i przycisk po ktorego kliknieciu wysyla sie wiadomosc. Tresc wiadomosci moge potem odebrac za pomoca $_POST albo $_GET jednak nie wiem jak wyslac nazwe uzytkownika ktoremu chce wyslac wiadomosc. Pomozcie
Powód edycji: dodałem tagi (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opisz to trochę dokładniej, gdzie masz tych użytkowników, baza mysql czy pliki tekstowe, a może jeszcze coś innego?
Najprościej to będzie tak: Kod <?php
if(empty($_POST['formularz'])) { echo' <form action="maciek.php" method="POST"> Podaj nazwe uzytkownika: <input type="tekst" name="nazwa"><br/> <input type="submit" name="formularz" value="Ok, wyslij!"></form>'; } else { $nazwa = $_POST['nazwa']; echo 'Wiadomosc zostanie wyslana do uzytkownika o nazwie '.$nazwa.''; //nie wiem co t utaj masz, zgaduje ze mail(), wiec mail($nazwa,cos,cos); } ?> -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To musisz dodać tam jakieś pole przykładowo hidden z id użytkownika albo mailem...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
isso zrozumial o co mi chodzilo
![]() wlasnie chodzilo mi o jakies takie niewidzialne pole ale nie wiedzialem czy cos takiego istnieje. Teraz wiem ze i owszem. Dzieki chlopaki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:40 |