![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Robie sobie takie niewielkie stronicowanie. Troszke moze malo profesjonalnie wyglada, ale dopiero zaczynam zabawe z PHP. Wszystko dziala tak jak powinno, tylko ... po wpisaniu gotowej sciezki np. ?site=strona&show=-10 ... przenosi mnie spowrotem do ?site=strona&show=1 - tak ma byc. Natomiast jesli w miejscu, gdzie jest "-10" wstawie liczbe mniejsza, badz rowna od -33 .... zaczyna sie problem i wyswietla wszystko, jak przy liczbach dodatnich. Nie mam pojecia gdzie jest blad. Czy ktos moglby mi podpowiedziec ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 42 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: /dev/random Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sporo tych if'ów i switch'ów
![]() Może przyda Ci się coś takiego
Pierwszy argument funkcji to ilość wszystkich rekordów a drugi to liczba na której zaczynasz wyświetlanie wyników. Zmienną show możesz przefiltrować przez
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie mam pojecia gdzie jest blad. Cytat Kod if ($show != $podstrona AND $show > "57") { header("Location: ?site=strona&show=57"); } [b]// TU JEST BLAD [/b] if ($show <= "0") { header("Location: ?site=strona&show=1"); } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wiem, w ktorym miejscu jest blad - sam ten komentarz wstawilem. Nie mam jednak pojecia, dlaczego tak a nie inaczej sie dzieje. Filtrowania za pomoca intval tez juz probowalem. Ten sam efekt. Dla liczb z zakresu " -32 do 0 " jest ok, czyli header przenosi do strony z show=1.... natomiast dla liczb mniejszych od -32 zaczyna sie to wystwietlanie, ktorego chcialbym sie pozbyc
Edit. No i problem okazal sie byc na prawde trywialny. Wstawilem na poczatku CODE if ($beginning < "0") { header("Location: ?site=strona&show=1"); } i wszystko zaczelo dzialac jak powinno. Ten post edytował domel86 24.03.2008, 12:10:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:27 |