![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem. Nie wiem dlaczego tak się dzieje - uważam, że kod jest poprawny:[xml:1:3dd973b054]<table cellpadding="0" cellspacing="1" style="width: 100%; border-right: 1px solid #C9C6B4; border-left: 1px solid #C9C6B4; background-color: #F4F4EA">
<tbody valign="top" style="width: 100%"> <tr style="width: 100%"> <td style="width: 100px"><?php switch ($id) { default: require("data/themenu.xhtml"); break; case "grafika": require("data/grafmenu.xhtml"); break; case "skrypty": require("data/skryptmenu.xhtml"); break; case "muzyka": require("data/muzmenu.xhtml"); break; case "kartki": require("data/kartmenu.xhtml"); break; case "poezja": require("data/pmenu.xhtml"); break; case "szablony": require("data/szmenu.xhtml"); break; } ?></td> <td style="width: 3px; background: url(data/spacer.jpg) bottom repeat-y"></td> <td id="strona"><?php switch ($news) { case "tak": require("http://mp1.humor.pl/data/news/news.php"); } ?> <?php switch ($id) { case "poezja": require("data/pdata.xhtml"); break; default: require("data/thedata.xhtml"); break; case "download": require("data/download.php"); break; }; ?></td> <td style="width: 3px; background: url(data/spacer.jpg) bottom repeat-y; height: 800px"></td> <td style="width: 80px" id="pp"><?php require("data/pp.php"); ?></td> </tr></tbody> </table>[/xml:1:3dd973b054] Ustawiłem w STYLE szerokość tabeli na 100%... Ale niestety wyświetla niepoprawnie. Czym to może być spowodowane? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. wyciąłem kod php, wpisałem dowolną zawartość i... chyba działa- efekt jest tu http://bartoszwasiak.kom.pl/inne/dlamp1.htm.
Może to wina "wklejanych" plików? Pozdrawiam Bartek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdybyś wyciął tekst z komórki (ja wyciąłem ze środkowej) to wynik będzie inny.
Dla dokładniejszego stwierdzenia problemu, ustawiłem kolor czerwony, to ich zawartość jest dowolna. Czy to jest błąd w przeglądarce, kodzie, czy raczej w wersji DTD? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[quote]Dla dokładniejszego stwierdzenia problemu, ustawiłem kolor czerwony
Moglbys to "pokazac" bo u mnie nie ma takiego efektu (ale moze cos zle zrozumialem?) [quote]Czy to jest błąd w przeglądarce, kodzie, czy raczej w wersji DTD?[/quote] Napewno nie DTD bo jest to praktycznie niemozliwe. Przegladarki juz przedzej ale sorry ale bym stawial raczej na Twoj blad ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak to wygląda w MSIE... Jak już wcześniej wspomniałem - prawa komórka jest zaznaczona na czerwono.
![]() Sprawdzałem też w operze - strona wyglądała beznadziejnie... Ale błąd gdzieś musi być - bo długość środkowej komórki jest nieokreślona - czyli powinna się dopasować. |
|
|
![]()
|
|
Naprawiłem problem, wstawiając twardą spację w środkowej komórce.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 08:55 |