![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się, że jedynym rozwiązaniem jest stworzenie na serwerze dynamicznie zip'a i get_file_contents
teraz pytanie: jak zrobić, by nie zaśmiecić sobie serwera, kiedy każdy surfer będzie pobierał dowolne pliki. Inaczej: czy jest możliwość poinformowania serwera o ukończeniu pobierania pliku? mój pomysł to jest taki, by co np. godzinę uruchamiała się aplikacja na serwerze, co by czyściła określony katalog... ale wracam o pytania... czy można usunąć plik od razu po ukończeniu pobierania? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 7 Dołączył: 8.12.2003 Skąd: Andrychów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli serwujesz pliki poprzez php, to możesz po wysłaniu ostatniego bajtu wpisać sobie do jakiegoś tymczasowego pliku informację że plik został pobrany.
-------------------- adminvps.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli pliki wysyłasz przez: echo file_get_contents( $plik_zip ); to możesz umieścić usuwanie pliku zaraz za tą instrukcją. Cała zawartość została już odczytana z dysku przez PHP i wysłana do serwera WWW, więc nie będzie już potrzebna.
PS. Radziłbym jednak stosować fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, feof" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, fread" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i fclose" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - szczególnie przy dużych plikach, których wczytanie w całości może zapchać pamięć. PS2. Nie zapomnij o odpowiednim header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual dla plików zip. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki (zapomniałem, że PHP działa liniowo)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:58 |