![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
zrobilem juz kilka rzeczy na mojej stronie, a teraz chcialbym mozliwosc usuwania newsow. Wydaje sie proste, ale niewiem jak to zrobic ;/. Zrobilem juz wyswietlanie pokolei newsow w tabeli, ale niewiem jak uzyc DELETE from..[...] Prosze o wskazowki jka to zrobic, mam tabele w ktorej sa: Tytul newsa Data Opcje News testowy 10.10.2008 Usun Edytuj Jak zrobic rzeby po klikniecu na: usun usuwalo newsa? Prosze o pomoc -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
Jeśli nie pomogłem kliknij na Pomógł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czym chcesz się posługiwać podczas usuwania newsa jeżeli id to najłatwiej:
A link który usunie news powinien tak wyglądać
po kliknięciu w link przeniesie Cię do pliku usun.php gdzie zostanie pobrane numer id newsa metodą get z linka i wpis usunie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie o ten 2 kod mi chodzilo. Teraz juz edycje zrobie sobie sam
![]() Dziekuje ![]() PS. Zamiast:
Ma byc
; D Ten post edytował conix 8.03.2008, 17:53:54 -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
Jeśli nie pomogłem kliknij na Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 4 Dołączył: 6.02.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Ej jakbyś mógł to nakieruj mnie na zrobienie skryptu na wyświetlanie
ID|Temat|Treść z bazy danych? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt na wyświetlanie danych może wyglądać mniej więcej tak:
Kod <?php $zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM tabela"); while($rekord=mysql_fetch_array($zapytanie)) { echo ' '.$rekord['id'].', '.$rekord['innepole'].'<br/>'; } ?> Oczywiście to tylko taki przykładowy, jeszcze możesz dać warunki w zapytaniu, limity itp... Zapuść googla! -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2008 Skąd: Polska ;] Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam tak:
Pozdro ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:29 |