![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W manual'u PHP jest podany wzór [a-zA-Z_\x7f-\xff][a-zA-Z0-9_\x7f-\xff]* , służący do rozpoznawania czy dany ciąg znaków jest funkcją Link Interesują mnie znaki szesnastkowe x7f i xff są to odpowiednio niedrukowalny znak DEL oraz ÿ jak mniemam myślnik pomiędzy nimi oznacza że jest to zakres. Więc jest to zakres od 127 do 255 czyli jak by nie liczyć 128 znaków. Przy czym są to znaki których nigdy nie wiedziałem i nie sądzę że można ich używać w nazwach funkcji. Przykładowo takie: ±, ², ³, ´, µ, ¶, ·, ¸, ¹, º, », ¼, ½, ¾, ¿ Czy ten wzór jest poprawny i tylko ja go źle rozumiem ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Manualowi nie wierzysz, piszesz:
Cytat Przy czym są to znaki których nigdy nie wiedziałem i nie sądzę że można ich używać w nazwach funkcji. ale sprawdzić samemu ci się nie chce... czy to wrodzone lenistwo? skopiuj ten skrypt i przekonaj się sam:
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra już mogłeś sobie oszczędzić tego dodatku o lenistwie
![]() Dzięki nevt + dla ciebie złośliwcze ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 23:52 |