![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem skrypt newsletter gdzie treść jest wpisywana za pomocą fckeditor, jednak jak sprawdzam poczte to mi wyświetla wszystkie znaczniki html zamiast sformatowanego tekstu, jak zrobić żeby wyświetlał poprawnie? korzystam z onet.poczta. Jak przesłać za pomocą php obrazek na maila? jako załacznnik i w treści maila
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresuj się klasą PHPMailer - http://phpmailer.codeworxtech.com/
Musisz operować nagłówkami, wpisz w wyszukiwarkę na forum mail a znajdzie ogromną ilość postów w kórych znajdziesz odpowiedź na swój problem. Ja uważam że w newlstterze powinieneś zostawić obrazki na serwerze a mail wysyłać tak aby w kodzie html były linki do obrazków na serwerze. Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 7 Dołączył: 8.12.2003 Skąd: Andrychów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresuj się algorytmem base64. Generalizując służy on do kodowania plików binarnych jakimi notabene są obrazki tak aby można było je przesyłać w formie tekstu. Życzę powodzenia.
-------------------- adminvps.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:32 |