![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 25.02.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Czytałem pare poraników dotyczącycyh MysQl. Ale nie znalazłem za dużo informacji o tym: a) Jak dodać jakieś rekordy do bazy np. Login/Hasło/Email/Komentarz/Imię/Zamieszkanie/Wiek/ Czy pokazywać informacje Rl tak lub nie. Mam takie coś: <form action="index.php" method="post"> imię:<br /> <input type="text" name="imie" /><br /> e-mail:<br /> <input type="text" name="email" /><br /> <input type="submit" value="dodaj" /> </form> <?php // odbieramy dane z formularza $imie = $_POST['imie']; $email = $_POST['email']; if($imie and $email) { // łączymy się z bazą danych $connection = @mysql_connect('localhost', 'root', 'haslo') or die('Brak połączenia z serwerem MySQL'); $db = @mysql_select_db('test', $connection) or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych'); // dodajemy rekord do bazy $ins = @mysql_query("INSERT INTO test SET imie='$imie', email='$email'"); if($ins) echo "Rekord został dodany poprawnie"; else echo "Błąd nie udało się dodać nowego rekordu"; mysql_close($connection); } ?> Lecz chciałbym dodać powyższe informacje.! Czyli hasło itp. A i bardzo ważne by było takie coś: Czy pokazwyać dane z rl tak lub nie, chodzi o takie koła dwa do zaznaczenia tak lub nie. Kto pomoże?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dawik, co to jest Rl?
Masz na myśli URL? -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 25.02.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie ziomek;D
Chodizło mi o RL=Real=Życie normalne Informacje z rl np. Imię,wiek,Zamieszkanie. ![]() Tutaj dodaje baze CREATE TABLE test ( id int( 11 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT , imie varchar( 100 ) NOT NULL default '', email varchar( 100 ) NOT NULL default '', PRIMARY KEY ( id ) ); Kto dorobi PLIS!:D |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Koła dwa. Mój rower ma.
Przypatrz się dokładnie co dopisałem. Popraw bbcode. Jak chcesz ziom zeby ktos ci napisal to zgłoś się na webbazar. Co do sql po email:
Ten post edytował potreb 3.03.2008, 15:09:37 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@up
Tłumaczyć to ty nie umiesz. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:04 |