![]() |
![]() |
-gangbang- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam dany kod
wszystko sobie ładnie hula, ale nie mam pojęcia jak rozwiązać problem, gdy w $_POST['pass'] wpiszę coś innego niż $haslo i $close. co zrobić aby wpisanie w pole 'pass' obojętnie czego nie zmieniało wartości sesji? z góry dzięki za pomoc, gangbang. |
|
|
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
-up-
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 4 Dołączył: 19.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się wydaje że case musi przyjmiowacc zawsze wartość stałą a nie zmiennej[color="#4169e1"][/color]
-------------------- Nie bijcie! Jestem tylko Chemikiem, który skryptuje od 7 lat :D
www.eduela.pl |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie robi to żadnej różnicy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widzę pow pisaniu wartości, która nie jest $close i $pass sesja się nie zmienia. Więc w czym masz problem? Możesz dokładniej opisać?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to w ogóle jest za kod... $haslo to jest zmienna którą wcześniej w skrypcie ustawiasz czy po prostu wpisujesz w formularzu $haslo...?
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
hasło to zmienna która znajduje się w skrypcie,
gdy wpisuje dane hasło, zmienna sesyjna przyjmuje wartość 1 i uaktywnia się tryb administratora. i podczas gdy wpiszę wtedy obojętnie jaki wyraz, coś się dzieje, zmienna nie posiada już wartości 1. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat podczas gdy wpiszę wtedy obojętnie jaki wyraz, coś się dzieje, zmienna nie posiada już wartości 1 Bo sesję startujesz tylko w przypadku podania poprawnego hasła. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nadal nie rozumiesz wrzuc session_start() na samą góre plik lub poza switch tak jak powiedział Kicok
-------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
lecz sesja ma wystartować dopiero podczas wpisania poprawnego hasła.
i gdy ona trwa, jak wpiszę się coś w pole pass, przestaje ona funkcjonować. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej nie rozumiesz?
Tracisz ciągłość sesji ponieważ w takim przypadku w skrypcie nie zostaje wykonana funkcja session_start(); Jest poprostu pominięta. -------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
wyciągnięcie funkcji session_start() przed switcha nic nie daje.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
a więc?
|
|
|
![]() ![]() |