![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema. Mam prosbe. Czy moglby mi ktos napisac jak zrobic system logujacy z wykorzystaniem cookie. Dokladniej chodzi o to ,iz po zalogowaniu dodawane jest ciacho i potem odczytywane i nie trza sie juz logowac. ja nie mam pojecia jak to zrobic
![]() -------------------- Polacy Nie Gęsi Swój Portal Mają !!
...:[Red. Nacz. PPS]:... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie cos juz istnieje.
Poszukaj sobie np. phpSecurePages ![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja robie to tak:
1. robisz formularz logujący z polami np. login i haslo. Formularz wysyłasz do pliku login.php 2. W login.php następuje sprawdzenia $login i $haslo i zapisanie jakiegoś numeru identyfikacyjnego w ciachu: SetCookie("unikalnynumer",24645865086,time()+(3600*15)); 3. z login.php przekierowujemy się do właściwego pliku header("Location: logged.php"); W logged.php zmienną $unikalnynumer odczytujemy, np. tak: $unikalnynumer=$_COOKIE['unikalnynumer']; i już. Sprawę mozna jeszcze załatwić sesjami, ale jeszcze do tego nie doszedłem :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki
btw: z sesjami ja tez mam problem ![]() -------------------- Polacy Nie Gęsi Swój Portal Mają !!
...:[Red. Nacz. PPS]:... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:00 |