![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2008 Skąd: wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na poczatku chcialem powiedziec ze szukalem na formum odp do mojego problemu i niestety nie moglem znalesc wiec kieruje moja prosbe o pomoc do was drodzy forumowicze zebyscie mi pomogli.
robie sklep internetowy do szkoly na zajecia i mam maly problem z z baza ale ze skyptem php sam nie wiem mam plik formularz rejestracja gdzie uzytkownik wpisuje swoje dane po wpisaniu daje wyslij w celu przeslania ich do bazy ale wyskakuje komunikat Problem z baza danych. Odrzucone zapytanie. i nie wiem w czym ktwi problem gdzie jest pies pogrzebany nizej wkleje skypt ktory ma to wszystko wykonac <?php $komunikat= ""; function dodaj() { if(isSet($_GET["imie"])) $imie=$_GET["imie"]; else $imie= ""; if(isSet($_GET["nazwisko"])) $nazwisko=$_GET["nazwisko"]; else $nazwisko= ""; if(isSet($_GET["ulica"])) $ulica=$_GET["ulica"]; else $ulica= ""; if(isSet($_GET["nrdomu"])) $nrdomu=$_GET["nrdomu"]; else $nrdomu= ""; if(isSet($_GET["kod"])) $kod=$_GET["kod"]; else $kod= ""; if(isSet($_GET["miasto"])) $miasto=$_GET["miasto"]; else $miasto= ""; if(isSet($_GET["kraj"])) $kraj=$_GET["kraj"]; else $kraj= ""; if(isSet($_GET["telefon"])) $telefon=$_GET["telefon"]; else $telefon= ""; if ($imie == "" || $nazwisko == "" || $kraj == "" || $telefon == ""){ $GLOBALS['komunikat'] = "Prosze podac wszystkie wymagane dane!"; return false; } $link = mysql_connect("serwer" , "uzytkownik" , "haslo"); $flag = mysql_select_db("nazwa bazy"); if(!$link || !$flag){ $GLOBALS['komunikat'] = "Problem z polaczeniem z baza danych."; return false; } $query = "INSERT INTO OSOBA (IMIE, NAZWISKO, ULICA, NRDOMU, KOD, MIASTO, KRAJ, TELEFON) "; $query .= "VALUES('".$imie."','"; $query .= $nazwisko."','"; $query .= $ulica."','"; $query .= $nrdomu."','"; $guery .= $kod."','"; $query .= $miasto."','"; $query .= $kraj."','"; $query .= $telefon."'"; $query .= ")"; $result = mysql_query($query); if(!$result){ $GLOBALS['komunikat'] = "Problem z baza danych. Odrzucone zapytanie."; mysql_close($link); return false; } $ID = mysql_insert_ID(); mysql_close($close); setCookie("ID" , $ID, time() +3600 * 24 * 30); $GLOBALS['komunikat'] = "Dziekujemy za wyelnienie formularza. Dane zostaly zapisane w systemie."; } dodaj(); ?> <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> <HTML> <HEAD> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <title>Rejestracja</title> </head> <body> <div> <?php echo $komunikat; ?> </div> </body> </html> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:57 |