![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, już tyle się męcze probowałem różnie to robić ale nie wychodzi , więc proszę o pomoc. A mianowicie mam pliki form.php oraz insert.php i index.php gdzie wyswietlam wyniki z bazy danych.
Jak będziemy widziec na dole w pliku form.php mam dwa pola host i adres... jak zrobić aby mozna było te pola dodwać aby wybrac ponowne opcje i wpisać adres i pozniej wysłać to wszystko do bazy. A jak wysłac do bazy , to na jakiej zasadzie bo przeciez można dodać 10 pól host i adres , przecież niebede tworzył 10 kolumn .. jest jakaś zasada na automatyczne dodawanie gdy nowe pole jest dodane? I ostatnie to wczytanie tych dodanych pól do index.php nie mam pojęcia jak to zrobić , jedyne to wiem to że już mam dosyć tyle się naszukałem odpwiedzi. insert.php
form.php
index.php
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wytłumacz trochę lepiej o co chodzi, problem się nie wydaje skomplikowany, ale ja tam nic nie rozumiem z tego co napisałeś...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do problemy z wieloma hostami w bazie:
Stwórz tabelę hosty_filow z polami: film_id | host | adres | Dzięki temu będziesz mógł mieć 10 hostów do jednego filmu. Co do problemu na samej stronie internetowej. Użyj JavaScript do dodawania nowych pól. -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem polega na tym jak zrobić aby pola select name =host i input name=adres można było dodawać i aby one nabierały nowego name czyli np. name="host[ ]" , druga sprawa , jak później przy zapisaniu zrobić aby automatycznie tworzyły się kolumny w tabeli adekwatnie do ilości wybranych pól czyli przykładowo: 5 hostów i 5 adresów. A ostatnią sprawą jest to , jak póżniej to z bazy odczytać
![]() Tutaj mam jakiś skrypt do dowania , lecz tylko pola input a potrzeba jeszcze select i nie wiem czy on jest dobrze zrobiony, ale działa. Skrypt dodawanie pola:
Ten post edytował InzaghiX 29.01.2008, 09:00:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:02 |