![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam forumowiczów
Nie wiem w jaki sposób wyświetlić ostatni id, który został dodany do tabeli. Mam tak kod:
Chciałbym wyciągnąć identyfikator, który został przypisany temu nowemu rekordowi. Myślałem nad tym aby najpierw zliczyć liczbę rekordów w tabeli i wyświetlić liczbę, ale nie jest to dobry pomysł ponieważ któryś id moze zostać wcześniej usunięty. Proszę o pomoc. Dziękuję! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz sobie funkcję mysql_insert_id
-------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może spróbuj też tak.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może spróbuj też tak. Po co mieszasz niepotrzebnie??!
Kildyt, Boguszewski ma rację, sprawa jest banalna:
I tyle... -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki serdecznie. Spróbuję zapamiętać to na przyszłość.
Dzięki! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:14 |