![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić chyba za pomocą cookie.
User loguje się wszystko jest ok. Po opuszczeniu strony nie wylogowywuje się. Po jakimś czasie wchodzi na strone i nie musi się jeszcze raz logowac bo go zapamiętało. Szukałem w googlach żeby nie bylo ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyne co w tym artykule to do odczytania użyj
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam poczytać mój wcześniejszy temat :
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=84432 i coś o ustalaniu cookies
Później można pobierać dane z cookies :
Tylko pamiętaj że jeżeli chcesz robić automatyczne logowanie za pomocą cookie to zawartość ciasteczka musi być bezpieczna niewpisuj tam zwykłego loginu albo hasła bo każdy może zmieniać zawartość ciasteczka dlatego poczytaj mój poprzedni temat. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy dobrze zrobiłem
po zamknięciu przeglądarki i po ponownym otwarciu już nie zapamięta @RubiX możesz pokazać swój skrypt? tylko w polu text przy logowaniu mam logon i haslo ale to już wcześniej miałem poszukałe w necie jeszcze i wykombinowałem to:
i kod formularza (nie znajduje się w tym samym pliku co skrypt logujący
tylko że znowu po zamknięciu przeglądarki i ponownym otworzeniu jej i strony trzeba sie jeszcze raz logować Ten post edytował Lejto 14.01.2008, 18:47:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten przykład na pewno działa, o ile wiem można go znaleźć tu: http://www.strefaphp.net/artykul36.html jakbyś dobrze go przekopiował to zapewne by zadziałało, druga sprawa jak testujesz skrypt sprawdzaj czy został wysłany cookie z danymi i czy nie ma błędów, 2 podczas wysyłania danych jest napisane żeby do zmiennych dodać addslashes
Ten post edytował potreb 23.01.2008, 16:56:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
skopiowałem jeszcze raz kod ze strony nie odkrawając nic swojego i nawet nie mogę się zalogować
w moim projekcie jest wszystko ok dane są zaszyfrowane w cookie tylko mam problem chyba z sesją bo jak juz wcześniej wspomniałem jeśli user się zaloguje i potem zamknie przeglądarkę i otworzy ją i stronę to jeszcze raz musi się logować a powinien już być zalogowany -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:24 |