![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw może opis skryptu.
Skrypt ma za zadanie utworzyć nową sesję i w tej sesji może dowolnie zmieniać treść z bazy danych. Taki mini panel admina. Wykorzystuję AdoDB. Mam tabelkę, w której utorzyłem m.in pole 'online' Są dwie możliwości w online - Y albo N plik systemy.php (do którego odnosi się plik cos.tpl, implantowany w każdym innym pliku) wyszukuje wszystie rekordy z tabeli tworzy nową sesję nadaje danym sesyjnym wartośc danych wpisanych w POST sprawdza czy dane sesyjne równają się danym z tabeli jesli tak to tworzy nowe dane sesyjne z wartością prawidłowych danych i zmienia status online na Y gdzie login i hasło równaja sie danym sesyjnym (prawidłowymi) potem plik cos.tpl sprawdza czy user z danych sesyjnych ma status Y jesli tak to sprawdza i wyświetla nick i poziom autoryzacji usera tutaj juz jest zawartość panelu admina i jesli strone get równa sie logout to szuka usera w bazie zalogowanegio usera i ustawia mu status online N niszczy sesje ---------------------- opis problemu: po testach prawie wszystko działa... sesje pamieta wszystko jest ok. tylko jak wylogowuję to ustawia status N, ale nie niszczy sesji tzn. jak chcę zalogowac innego usera to ustawia status Y ale nie tworzy nowej sesji, bo porzednia jeszcze istnieje (sprawdzałem poprzez wyświetlanie session_id) teraz podam pliki: systemy.php:
cos.tpl (tylko tresć php)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:31 |