![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie. Do tej pory zawsze przekazywalem wartosc z formulaza za pomoca get lub post i w action dawalem link pliku skryptu ktory mial zostac wykonany. Natomiast nie wiem jak zrobic zeby np po nacisnieciu przycisku albo linku nie przeskoczylo do innego pliku tylko poprstu wykonal sie jakis skrypt na tej samej stronie. Bede wdzieczny za pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak:
Albo tak:
Ten post edytował RubiX 12.01.2008, 20:44:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 22.07.2006 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Natomiast nie wiem jak zrobic zeby np po nacisnieciu przycisku albo linku nie przeskoczylo do innego pliku tylko poprstu wykonal sie jakis skrypt na tej samej stronie. jeżeli nie chcesz przeładowywać strony to chyba dobrym wyjściem było by zastosowanie AJAX`a ? a od tego tutaj osobny dział jest bodajże:P Ten post edytował anonim1133 12.01.2008, 21:12:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A no chyba że tak to źle przeczytałem sorki, no to pozostaje AJAX
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja sie zle wyrazilem. W sumie nie chodzi o to zeby nie przeladowywal strony. Tylko zeby drugi raz wyswietlila sie ta sama strona tylko z przekazanymi wartosciami ktore uzytkownik wpisal za 1 razem. W sumie doszedlem do tego ze to nie jest trudne. Poprostu w action formy wpisujemy link do tej samej strony. Niby tak zrobilem ale cos mi nie chce dzialac. To jest strona na ktorej mozna dodac newsa wpisujac jego tresc i autora. Po kliknieciu "wyslij" wywolywana jest ta sama strona tylko tym razem zamiast cos wyswietlic serwer dokona dodania nowego wpisu do pliku. Tylko cos mi niebardzo chodzi. Podejrzewam ze problem jest tutaj:
Kod if($autor==''||$tekst='') tylko nie wiem jak to zapisac dokladnie. Jak sprawdzic czy strona zostala wywolana z wartosciami czy bez nich.
Ten post edytował Gwozdyk 12.01.2008, 22:57:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 12 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli cos zostalo wpisane w formularzu to wyswietli sie ten tekst pod spodem, jesli nic, to bedzie widoczny tylko formularz. Taka zasade wykorzystaj u siebie ![]() Ten post edytował plurr 13.01.2008, 12:25:25 -------------------- Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne.
Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe. Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
No to mój kod, który przesłałem też może być bo funkcja wykonuje się na tej samej stronie tylko zostaje ona przeładowana
![]() Nie zrozumieliśmy się ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:41 |