![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Przerobiłem taką tabelkę na div Dałem tak i css
ale potem jak złożyłem to to się wszytko rozwaliło ![]() link http://kameleon.web-pc.pl/regulamin.html Proszę o pomoc pozdrawiam ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób sobie dodatkowego diva, który będzie pojemnikiem na pozostałe. Te divy co już masz wżuć do środka i każdemu display: block;
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze zrobiłem coś takiego ale problem nadal jest. Nie wiem czy cię dobrze zrozumiałem i tak zrobiłem ale wydaje mi się ze tak /
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolego... masz totalny bajzel w kodzie tej strony...
nie masz znacznika <body>, znacznik <html> jest niedomknięty, są inne nie podomykane i/lub skrzyżowane znaczniki... masz dwa razy sekcję <head> a pomiędzy pełno div'ów... to, że wogóle cokolwiek się wyświetla, to tylko przypadek... to tak po 30 sek. oglądania tego kodu... Ten post edytował nevt 28.12.2007, 12:06:19 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za krytyke błedy są ponieważ łacze lay kilkoma includowanymi plikami
wiec znacie odp ! Poprawiłem się nie ma błedó zadnych proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no - jestem pod wrażeniem
![]() pod koniec został nie domknięty <p> , ale to akurat mniej istotne... więc poprawiamy... po pierwsze zamiast Kod background:url(http://www.web-pc.pl/nowy/images/top.png); powinno być Kod background-image: url('http://www.web-pc.pl/nowy/images/top.png'); po drugie znacznik <div class="divt"> nie jest nigdzie domknięty - wywal go... albo domknij... ![]() po trzecie do definicji klasy ost2 dodaj: Kod .ost2 { clear: both; } wprowadź te poprawki i zobaczymy co dalej... Ten post edytował nevt 28.12.2007, 12:43:43 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Prawie dobrze tylko jak wyśrodkować te
div Kod <div class="logo"></div> <div class="tekst"></div> <div class="tekst2"></div> na środek strony bo Kod margin:0px auto; nie pomaga Ten post edytował Sebastian003 28.12.2007, 13:10:20 |
|
|
![]()
|
|
miałem nadzieję, że już sam do tego dojdziesz... przywróć ten znacznik <div class="divt"> ale go DOMKNIJ za tymi floatowanymi elementami... a styl divt popraw na:
Kod divt
{ margin: 0px auto; width: 730px; } -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Jeszcze 2 pytanka mam !
Jak zrobić zeby w div ten tekst bleble byl na samym dole diva Kod <div class="tekst">bleble</div> i jak wycentrować tekst w div bo polecenie Kod text-align: center; nie pomaga dotyczy to stopki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Po co Ci przy divach display:block, div z definicji jest elementem blokowym.
2. Stopkę masz niezależną od reszty treści, więc osobno musisz jej nadać szerokości, dopiero później centrować jej zawartości. 3. Co do ustawiania tekstu w divie to poczytaj: http://perfectionorvanity.com/2006/04/19/w...trowaniu-w-css/ -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
co do pierwszego (tekst u dołu div o wysokości 100px) - dodaj w stylu tego diva:
padding-top: 85px; (tak 'na oko'...) co do drugiego (stopka) - masz tam <div id="copyright"> a stylujesz klasę "copyright" - dlatego ci nie działa... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Co do drugiego miałeś racje zwyczajna pomyłka
a pierwsze to top sie opsunał zmniejszałem na mniejsza wartość nic nie daje zobacz http://kameleon.web-pc.pl/regulamin.html |
|
|
![]()
|
|
podstawy sie kłaniają ...
całkowita wysokość / szerokość bloku = height / width + padding + margin + border-width... czyli jeśli hcesz mieć blok wysoki na 100px z paddingiem 85px to musisz ustawić height:15px -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
popraw dwa divy na
i usuń po: znacznik "<br/>". Już lepiej to wygląda, teraz tylko wycentruj. Pokombinuj sam. -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Nic prawie to nie zmieniło
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:33 |