![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
mam dość nietypowy problem i szczerze mówiąc już nie mam pomysłu dlaczego tak się dzieje ... A wiec do rzeczy ![]() mam sobię tabelkę "menu" w mySQL'u: mysql> describe menu; +-----------+------------------+------+-----+---------+----------------+ | Field | Type | Null | Key | Default | Extra | +-----------+------------------+------+-----+---------+----------------+ | id | int(6) unsigned | NO | PRI | NULL | auto_increment | | modMenu | int(10) unsigned | NO | MUL | 0 | | | nameMenu | varchar(40) | NO | | | | | isLink | int(10) unsigned | NO | | 0 | | | linkMenu | varchar(100) | YES | | NULL | | | aliasMenu | varchar(40) | YES | | NULL | | +-----------+------------------+------+-----+---------+----------------+ i są tam jakieś dane (dokłądnie 8 wpisów). w php'ie mam tak: Kod (...) private function connect(){ $driver = "mysql:host=".$this->_db_host."; port=3306; dbname=".$this->_db_name; $this->_dbh = new PDO($driver, $this->_db_user, $this->_db_pass); $this->_dbh->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION); $this->_dbh->setAttribute(PDO::ATTR_AUTOCOMMIT, false); } private function setParams(){ (...) $sql = "SELECT * FROM menu"; $stmt = $this->_dbh->prepare($sql); $stmt->execute(); $result = $stmt->fetch(PDO::FETCH_NUM); print_r($result); } (...) no i problem polega na tym iż print_r wyświetla tylko jeden pierwszy wpis :/ próbowałem tak: $sql = "SELECT aliasMenu FROM menu WHERE id > 1"; to wyświetla mi też jeden wpis tylko że o id = 2... Moje pytanie brzmi: czemu się cała tablica danych nie wyświetla tylko jeden wpis i jak zrobić by była cała tablica wyświetlana ![]() To troche dziwne gdyż kiedyś robiłem podobnie i nie było problemów :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat > problem z PDO i print_r yyy.... z print_r tu nie ma zadnego problemuZajrzyj chlopie do manuala, przeczytaj laskawie co robi funkcja fetch() a dowiesz się czemu wyswietla ci tylko jeden rekord. Jak juz się dowiesz czymu tylko jeden, to latwo sie kapniesz (po dalszej lekturze manuala ) co zrobic by wyswietlic wszystkie ps: przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat $result = $stmt->fetch(PDO::FETCH_NUM); ooooo fuck ![]() ale gafa ![]() heh pytania nie było ![]() Ten post edytował MitS 20.12.2007, 09:49:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:00 |