![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod
Tylko nie nadpisuje nowych danych Dałem tam przecinki bo jesli mam kropki to nie wyśietla mi wogule formularza gdzie można wpisac dane a z przecinkami jest. Po dodaniu
Daje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jaki wyskakuje blad?! czy masz biala strone??
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wraca mi do strony na której można uaktualnic dane(tak mam ustawione) i jest odnosik że można wrócic do swojego profilu .
Oczywiście te dane które były podane podczas rejesttracji są pobierane, ale te nowe sie nie nadpisują ani nie dodają do bazy. A gdy zamiast przecinków dam kropki to po kliknieciu wyskakuje
Po wrzuceniu na server i sprawdzeniu czy tam działa wyświetla mi
Szukałem błędu, ale nie mogę go znaleść:( Ten post edytował jacus24 18.12.2007, 23:43:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 26.11.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje Ci uzyć PhpMyAdmin do skonstuowania sobie prawidłowego UPDATE dla rekordu. Przecinków między polami, wartościami nie można zastąpić kropkami
-------------------- Programista PHP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdy zamiast przecinków dam kropki to po kliknieciu wyskakuje Składnia polecenia UPDATE - nie ma kropek, są przecinki.Cytat UPDATE user_info SET first_name = '', email = '', state = '', city = '', Przed WHERE nie powinno być przecinka.wiek = '', waga = '', wzrost = '', jestem = '', aktualnie = '', chcialbym = '' , lubie = '', nie_lubie = '', szukam = '', WHERE username = 'ktos' AND password = 'cos' Poza tym, masz dość dziwnie to zorganizowane - jak ktoś nie wypełni pola do aktualizacji, to zostanie ono skasowane? Lepiej przebiegać po tablicy $_POST i sprawdzać, czy pole zostało wypełnione - jak tak, to składać element zapytania. Schematycznie:
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Nie nie zosstaje sksowane zostaje tak jak było wczesniej w phpMyAdmine pisze że aktualizacja była tylko że nic się nie zmieniło
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisze że aktualizacja była tylko że nic się nie zmieniło - bo jest błąd zapytania, ale jak już będzie poprawne, to dane zostaną skasowane...
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem na takie zapytanie
i już działa:) Jeśli ktoś zauważy jakiś błąd który można poprawić to proszę napisać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:15 |