![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślałem o stworzeniu serwisu, którym można byłoby zarządzać z poziomu przeglądarki. Mam tutaj na myśli zgranie wszystkich skryptów oraz przyporządzenie odpowiednich funkcji wybranym użytkownikom, np. zalogowany użytkownik pisałby komentarze tylko na swoje konto - gość nie może. Może wiecie w jaki sposób można byłoby coś takiego zrobić? Mam na myśli język php. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie... Pozdrawiam!
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba umożliwia to php-NUKE.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, tylko, że php-Nuke i inne CMS'y ograniczają pełne możliwości... :cry:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przegladaj.php
[php:1:0c6c2415b8]<?php include("user_pass.php"); $user = $HTTP_POST_VARS['user']; $pass = $HTTP_POST_VARS['pass']; $dir = $HTTP_POST_VARS['file']; if (!(user_pass($user, $pass))) { #jeśli nie ma użytkownika err_login(); #generuje kod HTML exit(); } elseif (!(user_pass_dir($user, $pass, $file))) { err_dir(); #generuje kod HTML } else { $file = file($dir); } ?> <form action="zmen.php" method="post"> <input type="hidden" name="file" value="<?php echo $dir ?>"> ... <textarea name="text"> <?php #wypisuje text ?> </textarea> <?php #ewentualny wpis do logów... ?>[/php:1:0c6c2415b8] zmien.php [php:1:0c6c2415b8]<?php include("user_pass.php"); $user = $HTTP_POST_VARS['user']; $pass = $HTTP_POST_VARS['pass']; $dir = $HTTP_POST_VARS['file']; if (!(user_pass($user, $pass))) { #jeśli nie ma użytkownika err_login(); #generuje kod HTML exit(); } elseif (!(user_pass_dir($user, $pass, $file))) { err_dir(); #generuje kod HTML } else { $fp = fopen("$dir", "w+"); $fputs($fp, $text) } ?>[/php:1:0c6c2415b8] Nie testowałem i mogą być bug'i. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:41 |