![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde... banalny problem a już się trochę z nim męczę... ;/
Mam głównego diva (container) z ustawioną szerokością na 770px, w nim są 2 divy jeden z szerokością 200px, a drugi z szerokością 550px, oba mają ustawione float: let, więc zostaje jeszcze 20px wolnego po prawej, teraz gdy ustawiam tło obrazkowe containera z pozycją po prawej stronie to mi się nic nie wyświetla... z tego co wiem to wysokość containera powinna zależeć od zawartości... a moje 2 divy w jego środku są jakby "warstwowo" nad nim... jakieś pomysły aby tło wyświetlało się normalnie tz. na całej wysokości... ![]() PS: wieczorem wstawie kod... ;] -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wstaw kod a potem sie zobaczy:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra tutaj jest kod:
Tutaj css:
Powinno to wyglądać mniej więcej tak: http://img216.imageshack.us/my.php?image=screenjd0.jpg jak widać na IE działa ;/ a w firefoxie i operze nie wyświetla cienia po prawej... ![]() -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 12.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wstaw do tego głównego diva trzeci div i daj mu styl "clear: both;"
|
|
|
![]()
|
|
Ale wstawić go i w niego wsadnić pozostałe, czy wsadzić go takiego pustego??
Edit: Wstawiłem go pustego i działa :] thx bugme... A i jakbyś mógł mi wytłumaczyć co daje to (jak to działa) że wstawiłem ten div?? Ten post edytował krzywy36 14.12.2007, 20:15:32 -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 12.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widziałem wcześniej twojego przykładu. Wystarczy zaaplikować clear:both (zamiast float) do stopki bez tego dodatkowego div-a
A wytłumaczenie z przykładami jest tu http://dashdev.djupet.se/tutorials/float/c...tutorial_1.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:48 |