![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Która dystrybucja nadaje się najlpiej i czy Aurox spełnia minimlne wymagania.
2. Czy lepsze jest PHPTriad, czy pobieranie składników oddzielnie. 3. Czy musze mieć stały IP? Słyszałem coś o Dynamicznych Aliasach - jak one działają. 4. [czysty_linux] Czy można logować/wylogować się z linuxa byz wyłączania go (tzn. bez przerwania działalności Apacha?)? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1. Która dystrybucja nadaje się najlpiej i czy Aurox spełnia minimlne wymagania.
Najlepiej do czego? Każda się nadaje do czegoś. Aurox to w zasadzie spolszczony RedHat więc też się nadaje. Dla początkującego najlepszą jest taka dystrybucja jaką posiada znajomy, który zna się na linuksie i będzie mu można zadawać pytania. Cytat 2. Czy lepsze jest PHPTriad, czy pobieranie składników oddzielnie.
PHPTriad, Krasnal i tym podobne pakiety to rozwiązania windowsowe. Oryginalnie, na uniksach (w tym również na linuksie) każdy ze składników jest oddzielnie. Cytat 3. Czy musze mieć stały IP? Słyszałem coś o Dynamicznych Aliasach - jak one działają.
Chyba chodzi o to, że po zmianie IP następuje też zmiana wpisu w DNSie, tak by stała nazwa (np. www.domena.pl) wskazywała na aktualne ze zmieniających się IP. Jest to wykonalne, ale może być w niektórych przypadkach ciężkie do wdrożenia (musi Ci to zapewnić administrator domeny w której będziesz miał wpis). Cytat 4. [czysty_linux] Czy można logować/wylogować się z linuxa byz wyłączania go (tzn. bez przerwania działalności Apacha?)?
Tak. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 3. Czy musze mieć stały IP? Słyszałem coś o Dynamicznych Aliasach - jak one działają.
Albo mozesz zainteresowac sie usluga No-IP: http://no-ip.org/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat 3. Czy musze mieć stały IP? Słyszałem coś o Dynamicznych Aliasach - jak one działają.
Albo mozesz zainteresowac sie usluga No-IP:http://no-ip.org/ Jak się coś takiego zakłada. Jestem kiepski z angielskiego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 15:20 |