![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem tu nowy tak jak w php,na wstępie: szukałem i nie znalazłem
![]() pozdrawiam mareck Ten post edytował mareck 9.12.2007, 19:09:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 7 Dołączył: 2.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strasznie mętnie to opisales, ale tyle co zrozumialem by bylo tak:
to z gifem nie zrozumialem - jaki kolejny link?? i gdzie sie ma wyswietlac?? ps. jezeli polskie znaki nie sa wymagane do zrozumienia tekstu to juz interpunkcja tak, wiec lepiej zacznij jej uzywac. Ten post edytował ebnott 7.12.2007, 23:48:47 -------------------- Jeśli pomogłem to kliknij w ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba troszke namieszałem ale byłem strasznie padnięty,więc jeszcze raz, chciałbym aby mniej wiecej wyglądało to tak jak na rysunku, klikam w link 1 wyświetla obrazek 1, link 2 zmienia obrazek 1 na 2 itd.
Gdyby przy wywołaniu strony automatycznie wyswietlał się obrazek z pierwszej pozycji to byłoby idealnie, miejsce na baner narysowałem ale oczywiscie nie jest konieczne. ebnott dzieki za odpowiedź wstępnie wrzuciłem twój skrypt ale coś mi nie chula ![]() ![]() ![]() ponawiam Ten post edytował mareck 9.12.2007, 00:18:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 7 Dołączył: 2.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry, wczesniej nie sprawdzilem, poza tym glupoty nawypisywalem troche
![]() a tu poprawny kod:
jak czegos nie rozumiesz to pisz -------------------- Jeśli pomogłem to kliknij w ![]() |
|
|
![]()
|
|
ebnott to jest to!! działa świetnie tylko że ja jestem strasznie leniwy i kiedy przyjdzie mi wklepywać kilkadziesiąt linków i nazw plików to chyba zwariuje
![]() ![]() Czy zna ktoś sposób aby skrypt sam pobierał nazwe pliku i tworzył do niego link? Ten post edytował mareck 10.12.2007, 13:18:43 |
|
|
![]()
|
|
w pelni dzialajacy skrypt, wyswietla jako linki nazwy plikow,
jesli chcesz sie pozbyc rozszerzenia z nazw mozesz dac substr($entry, 0, -4) //jak w kodzie pod warunkiem, ze rozszerzenie pliku jest 3 literowe
nawet krotszy niz poprzedni ![]() edit: chcialem tylko zauwazyc, ze wasze skrypty nie zawieraja wszystkiego tego co chcial mareck... ![]() Ten post edytował ebnott 10.12.2007, 19:38:36 -------------------- Jeśli pomogłem to kliknij w ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 3 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może lepiej wykorzystać możliwości PHP5....
-------------------- W chwili wolnego zapraszam na gry Dla każdego coś się znajdzie;)
|
|
|
![]()
|
|
ebnott jest świetnie dodałem do tego ramki wstawiłem w odpowiednie miejsce baner i jest prawie idealnie.Prawie bo wyswietla ciurkiem wszystkie linki jeden pod drugim, więc przydałoby sie stronicowanie ale popracuje nad tym na razie sam, w miare wolnego czasu
![]() skrypt działa swietnie ale czy jest możliwość dodania do niego stronicowania wyników myslałem ,że dam sobie rade sam na podstawie jakis gotowców ale z każdym następnym coraz mniej z tego rozumie.Próbowałem z manualem "w ręku" ale zdecydowanie więcej przyswajam patrząc na jakiś przykład o ile skrypt przygotowany przez ebnotta (pozdrawiam) juz rozumie o tyle dopisanie do niego stronicowania mnie po prostu przerasta (mam nadzieje ze na razie) no ale skrypt chciałbym aby wyswietlało 10 wyników na stronie w tej chwili skrypt wyswietla linki do wszystkich plików z danego katalogu co przy powiedzmy 40-50 linkach jest juz troszke nieporęczne
Ten post edytował mareck 11.12.2007, 21:06:50 |
|
|
![]()
|
|
to znaczy jak chcesz, zeby to ostatecznie wygladalo? co jest nie tak, bo nie rozumiem do konca o co Ci chodzi
-------------------- Jeśli pomogłem to kliknij w ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wszystko jest ok chodzi tylko o to, że w tej chwili wyświetlają sie linki do wszystkich plików w katalogu i jjeśli jest w nim(katalogu) np 40 plików to pieknie wyświetla mi jeden pod drugim 40 linków.Natomiast chciałbym aby wyswietlało np. 10 linków a pod spodem coś takiego:
<< 1 2 3 4 5 >> gdzie pod jedynką byłyby linki do plików od 1-10,po kiknięciu w 2 od 11-20 itd. to sie nazywa chyba stronicowanie wyników (tak mi sie wydaje) ponawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dużo na temat stronicowania (paginacji) w internecie, poszukaj, spróbuj sam coś zrobić.
Na pewno będziesz potrzebował pętli for, zliczyć ilość zdjęć, wyliczyć z tego liczbę stron, ustalić liczbę wyświetlanych zdjęć na pojedynczej stronie, czysta matematyka |
|
|
![]()
|
|
tak tylko ,że skrypt nie wyświetla galerii tylko jeden obrazek a pod nim nazwy pozostałych obrazków jako linki. i mi chodzi właśnie o to aby te linki podzielic np po 10,czy do tego też mam wykozystaśc te funkcje które podałeś?
|
|
|
![]()
|
|
jak najbardziej
wystarczy ze do każdej aktualnej strony będziesz dodawał 5 i odejmował 4 podstrony (oczywiście jeśli nie ma tylu w przód czy w tył to tyle ile jest) |
|
|
![]()
|
|
wprowadzasz wszystkie adresy do tabeli, dzielisz liczbe kluczy na 10 (masz liczbe stron), sortujesz jakos tabele (alfabetycznie, data modyfikacji jak chcesz), wyswietlasz np. 10 ostatnich kluczy, na dole wyswietlasz przejscia do innych stron... troche maty, troche kodu
-------------------- Jeśli pomogłem to kliknij w ![]() |
|
|
![]()
|
|
ok, a czy zna ktoś jakiegoś "tutka" na temat tworzenia własnie stronicowania jako całkiem "zielonemu" na pewno łatwiej jest to zrozumiec na podstawie przykładu, a w tym dziale forum na pewno się to komuś przyda
![]() |
|
|
![]()
|
|
===>>>google nie boli<<===
po angielsku tu mam na razie i przy uzyciu MySQL'a, ale to chyba nie klopot? http://www.designplace.org/scripts.php?page=1&c_id=25 tu chyba nie skonczony skrypt, ale zobacz: http://forums.mysql.com/read.php?52,29159,29159 -------------------- Jeśli pomogłem to kliknij w ![]() |
|
|
![]()
|
|
a jak zrobić aby wyswietlane nazwy były linkami do danego obrazka? wykorzystuje kod znaleziony na tym forum, wydaje mi się że trzeba było zacząc od razu od bazy i w tym kierunku starac sie rozwiązac problem ponawiam |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
mam prosbe ,potrzebuje pomocy udało mi sie dostosować skrypt znaleziony na forum do moich potrzeb ,ale niestety nie do końca
![]() połączyłem tutaj skrypt z forum oraz kod który napisał ebnott
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:22 |