![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chcialbym pobrac ostatnie utworzone id z bazy, jednak funkcja last_insert_id() zwraca mi tylko "Object id #2"
wartosc $x wynosi "Object id #2", a wartosci ID w bazie maja ponad 40... Dodam jeszcze ze przed powyzszym zapytaniem wykonywane jest inne ktore tworzy nowy wiersz w tabeli i zmienia wartosc ID poprzez auto_increment Natomiast gdy chcialem wykorzystac mysql_insert_id() to wywala mi blad: "A link to the server could not be established". |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_fetch_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual albo mysql_fetch_row" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual albo mysql_fetch_assoc" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual albo ...
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdy uzywam ktorejs z tych funkcji to mi wywala blad "supplied argument is not a valid MySQL result resource"...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To Twoje
Nie zwraca wyniku zapytania tylko uchwyt do niego. Skoro korzystasz z jakiejś klasy do obsługi mysql to sprawdź jak ją używać, albo daj linka tudzież kod... Jak ktokolwiek ma Ci pomóc nie znając Twojej klasy? Ten post edytował drPayton 28.11.2007, 04:23:29 |
|
|
--spectron-- |
![]()
|
Goście ![]() |
tak to wyglada, oczywiscie u siebie mam podane paramatry w mysqli() . Chodzi o to ze robie panel adm do sklepu internetowego i mam problem w dziale dodajacym artykuly, a mianowicie dodawanie artykulu i upload zdjecia. Do tego potrzebny mi jest id artykulyi za cholere nie moge go pobrac... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
teraz rzeczywiscie dziala
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:58 |