![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Skąd: Ostrów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sory, ale po pierwsze nie znam sie na php wiec mnie nie wyzywajcie od lam:) po drugiew pewnie taki temat juz byl no ale mam modem:) nie nie mam czasu i pieniedzy zeby go poszukac:). Moj problem to takie cos ze nie dziala mi incude tak jak nalezy. Zobaczcie sami: www.ostroviaostrow.osw.pl a to kawalek odpowiedzialny za to:
<? if (!$body) {$body = "glowna.inc";} include "base/$body"; ?> Bede wdzieczny za pomoc!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
domyslam sie ze chodzi o
<? if (!isset($_GET["body"])) {$body = "glowna.inc";} else { $body = $_GET["body"]; } include "base/$body"; ?> Ale to nie jest dobry pomysl, jezeli strone ktora includujesz podajesz z linka - ktos moze sie zechciec pobawic linkiem. -------------------- --
[Linux Administrator] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2002 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat domyslam sie ze chodzi o
<? if (!isset($_GET["body"])) {$body = "glowna.inc";} else { $body = $_GET["body"]; } include "base/$body"; ?> Ale to nie jest dobry pomysl, jezeli strone ktora includujesz podajesz z linka - ktos moze sie zechciec pobawic linkiem. Kod <?
if (!isset($_GET["body"])) {$body = "glowna.inc";} else { $body = $_GET["body"]; } include "base/".$body.".php"; ?> To chyba rozwiazuje problem bawienia sie linkiem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadal mozna cos niebezpiecznego zaincludowac ("katalog/plik")
![]() -------------------- --
[Linux Administrator] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Skąd: Ostrów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
YEAH
tnx very much:) rozumiem ze ten kod ktory podal 0x00 rozwiaze moj problem... mam nadzieje ze tak:) jeszcze raz dziekuje!!! Jakby co to jeszcze cos dopisze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 12:41 |