![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nastepny problem...... Teraz tak. Problem polega na tym, ze mam dwie zmiennie $_GET['id'] i oczywiscie nie moge rozpoznać jaka jest jaka... ta tabela ma id i druga tez ma id i robie:
Kod if ($_GET['id']==TRUE) { echo "$_GET[id]"; } I jak rozpoznac czy to id jest z tabelki numer 1 czy z numer 2? Bo tak to dziala, ale nie moge dowiedziec sie z jakiej to tabeli i jakie dane do tego dac. Moze jakos idzie sobie z tym poradzic? A moze po prostu jakos zmienic nazwe z $_GET[id] na np. $_GET[tabela_1] ale to nie zadziala...? Sam nie wiem prosze o odpowiedz - dzieki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno nie masz dwóch zmiennych $_GET['id']
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ogółem jako `tabelki` mam na myśli tabele mysql'a. Mam tak:
User i Informacje I teraz tak, mam to w admin.php i tam naciskam sobie w linka który ma po kliknięciu POKAZAC INFORMACJE: <a href='admin.php?id=$id'>nacisnij</a> a potem mam tez ktory ma po kliknięciu POKAZAC DANE USERA: <a href='admin.php?id=$id'>nacisnijj</a> Jeżeli zrobię: <a href='admin.php?info=$id'>nacisnij</a> to nie działa :? Ten post edytował ApC 9.11.2007, 21:37:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Rozbij to na dwie zmienne:
<a href='admin.php?user=$id'>user</a> <a href='admin.php?info=$id'>info</a> i powiem w skrypcie sprawdzaj isset($_GET['user']) aby pokazac user i analogicznie dla info. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Pokaż fragment kodu gdzie te linki budujesz
2. Tak jak napisałeś, musisz mieć jasno określone, do której tabeli w bazie to id się odnosi, chociażby poprzez zmianę nazwy tej zmiennej edit: się spóźniłem. Właśnie o to mi chodziło :] Ten post edytował drPayton 9.11.2007, 21:40:56 |
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi o to, że jak mam np.:
adres: moj.pl/admin.php?id=2 - wszystko działa! Jeżeli zmienię na np.: moj.pl/admin.php?info=2 - już nie działa? Więc gdzie tkwi problem? Bo nie rozumiem trochę tego odczytywania $_GET ![]() Ten post edytował ApC 9.11.2007, 21:47:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:29 |