![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki skrypt 'upload' za pomocą któego chcę wstawić dane z formularza do bazy , dane z formularza przechodzą do skryptu 'upload' , ale mam błąd przy zapisie do bazy i nie wiem czemu , może cos źle robię
a to błąd: Wykonanie zapytania nie powiodło się: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''rezultat' ('rodzaj','ilosc','jednostka','uwagi') VALUES ('INNE','13','god','tes' at line 1 dziękuję bardzo za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoje:
$query = "INSERT INTO 'rezultat' ('rodzaj','ilosc','jednostka','uwagi') VALUES ('$rodzaj','$ilosc','$jednostka','$uwagi')"; nie prościej $query = "INSERT INTO rezultat VALUES ('$rodzaj','$ilosc','$jednostka','$uwagi')"; ale moim zdaniem lepiej i czytelniej: $query = "INSERT INTO rezultat SET rodzaj='$rodzaj' .... itd. "; W pierwszym przykładzie musisz wypełnić wszystkie pola tabeli, w drugim tylko te, które Cię w danym momencie interesują co do reszty to zobacz: www.aleproste.pl jeśli nie znajdziesz to zadaj pytanie formularzem kontaktu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:53 |