![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, interesuje mnie, żeby za pomocą PHP pobrać informacje o uzytkowniku, który na daną stronę zagląda. Wiem jak wyciągnąć jego IP ( getenv("REMOTE_ADDR") ), ale chyba tylko tyle. Interesują mnie informacje takie jak np otrzymuję, gdy loguję się przez ssh:
Last login: Thu Oct 18 10:57:16 2007 from host-xx-xxx-xx-xxx.lublin.mm.pl. Szukałem wśród zmiennych środowiskowych takich rzeczy, ale nic z tego. Najfajniej by było, jakby się udało określić np. miasto/region Polski z któego ktoś wchodzi na stronę. Może jakiś soft do tego służy? z góry dzięki za odp. [jeśli umieściłem post w złym dziale - lub pomimo próby znalezienia taki temat już był - przepraszam] edit: mając IP niewiele ciekawych statystyk komercyjnych można przeprowadzić (bądź nie umiem - wtedy proszę o oswiecenie ![]() Ten post edytował tkoomzaaskz 23.10.2007, 11:34:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj pod hasłem geolokalizacja na forum i na google - jest kika serwisów w sieci które udostępniają takie dane i możesz wyciągać je wysyłając zapytania ze swoich skryptów php. Kilka dni temu na forum w tego typu wątku ktoś podał link właśnie do takiego serwisu, niestety nie pamiętam adresu.
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2007 Skąd: http://localhost/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
www.rwi.net
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:33 |