![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 5 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Napisałem pewien skrypt do dodawania wyników i cały czas było dobrze, a tu nagle nie mogę dodać wyników. Ale zacznijmy od początku a więc pokażę wam kawałek skryptu:
Najpierw jest funkcja która przeprowadza dodawanie wyników. Ona się dobrze wyświetla. Globalna zmienna 'wybor' ma wartość 1 (czyli tak ma być):
A teraz główne wywołanie programu:
No i właśnie.. o co mi chodzi. Otóż funkcja PrzeprowadzKonkurs jest wywoływana z dobrymi parametrami (czyli takimi jakie powinny tam być), bo sprawdzałem to. Funkcja ta tworzy formularz i po zatwierdzeniu wyników program powinien wejść w następującą instrukcję, a nie wchodzi (uprzedzam pytania... wcześniej to wszystko chodziło):
Ten post edytował Kojak 20.10.2007, 13:40:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A masz pewność że tu nie wchodzi?
Cytat if ($_POST['wprowadzono']) { // tutaj jest dodający wyniki do bazy danych } czy zrobiłeś sobie jakiś test, np w tym powyższym wyrażeniu jakieś echo aby sprawdzić czy tekst się pojawi? Jeśli jednak wchodzi a nie dodaje do bazy nowych danych to sprawdź wartość pola np id jeśli takie masz w bazie i jaki ma typ bo może jego wartość maksymalną jeśli ustawiłeś jakąś małą to już przekroczyło i dlatego rekordy nie są dodawane, sprawdź to bezpośrednio w bazie danych i tam spróbuj dodać jakiś rekord Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 5 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo wiem co się dzieje... gdy wziąłem w komentarz następujący kawałek kodu:
Czy jest możliwe że formularz jest za duży, albo jakiś inny błąd? Pomóżcie.. z góry dzięki ![]() Ten post edytował Kojak 22.10.2007, 11:19:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:30 |