![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam najmocniej. Muszę zrobić pewien projekt. Wpadłem na pomysł jego realizacji, lecz coś mnie zatrzymało. Mianowicie chce za pomacą przegladarki wykonywać kompilację pliku C++. Napisałem skrypt w php, perlu, bash. Próbowałem różnych metod. Tu są treści plików:
/********************************************************************/ <? //system("./skrypt.pl"); //system("sh skrypt.sh"); system("g++ main.cc"); ?> /********************************************************************/ #!/usr/bin/perl use warnings; print `g++ main.cc`; #print "Dupa"; /********************************************************************/ #!/bin/sh #g++ -Wall "main.cc" -o wykonaj #echo `g++ main.cc` #echo `./a.out` #echo Dupa /********************************************************************/ #include <iostream> using namespace std; int main() { cout<<"Wykonano."; return 0; } /********************************************************************/ W konsoli wszystko ładnie sie kompiluje. Jesli w skryptach zrobię tylko wyświetlenie napisu zamiast kompilacji, działa przez przegladarkę. Czytałem o funkcji system i exec. Zmieniałem w php.ini opcję save_mode_exec_dir na Off. Nic to nie dało. Bardzo mi zależy żeby to zadzialało. Dzięki za jaką kolwiek odpowiedź. Pozdro ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brak praw do zapisu plików dla uzytkownika www. Ma prawa tylko do odczytu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki wielkie. ale glupia niedopatrzenie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:04 |