![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
mam malutki problem, otóż mam dla przykłądu taką tablicę: Kod array ( [tree] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1 [id_name] => 1 [name] => Motoryzacja [Motoryzacja] => Array ( [0] => Array ( [name] => Samochody [id] => 2 [Samochody] => Array ( [0] => Array ( [name] => Osobowe [id] => 5 ) ) ) ) ) ) ) i mój problem wkwi w tym że nie wiem jak policzyć ilość gałęzi "tree". w tym wypadku wynik powinien być: 3 ma ktoś pomysl ![]() Ten post edytował MitS 17.10.2007, 21:32:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem coś takiego, może zadziała:
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś nie do konca dziala :/
próbowałem coś pokombinowac w tym kierunku lecz nic nie wychodzi, a dodam że mam taką tablicę:
i w tym wypadku powinien wynik być 4 ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy rozumiem, ale Tobie chodzi o liczbę poziomów (czyli de facto nie, ile ma gałęzi, tylko jak maksymalnie głęboko są)
Może ta rekurencyjna funkcja pomoże
pisałem z ręki i nie sprawdzałem, więc nie odpowiadam za działanie. Jeśli nie działa a o to mniej więcej chodziło to mogę potem dopracować |
|
|
![]()
|
|
Heh właśnie o to mi chodził (maksymalne zagłębienie)...
tylko że nie wiem czemu twója funkcja zwraca mi 1 tylko :/ będę bardzo wdzięczny jak byś pomógł ![]() ... no to inaczej się zapytam .... jak napisać funkcję rekurencyjną (a może lepiej za pomocą jakiejś pętli iteracyjnej ?), która mi wyświetli taki wynik: Motoryzacja (1) Samochody (2) Osobowe(5) czyli wyświetli 'name' z każdego zagłębienia (niezaleznie ile tych zagłębien bedzie -> czyli moze być 100 a moze byc 1) i obok id tego name'a. Męcze sie juz od paru godzin i nic nie wychodzi ... pomozecie ? Ten post edytował MitS 18.10.2007, 19:11:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to trzeba było tak od razu... :
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
ooo super
![]() dzięki:D:D:D |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:27 |