![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Założyłem ten temat tu bo to wkońcu phpmyadmin (php) i mam taki problem gdy chce wejść do PMA wyskakuje błąd, a ja znalazłem takie jego wytłumaczenie:
CODE To connect to a MySQL server, PHP needs a set of MySQL functions called "MySQL extension". This extension may be part of the PHP distribution (compiled-in), otherwise it needs to be loaded dynamically. Its name is probably mysql.so or php_mysql.dll. phpMyAdmin tried to load the extension but failed. Usually, the problem is solved by installing a software package called "PHP-MySQL" or something similar. Tylko nie wiem co to oznacza, czy będzie ktoś tak miły i mi to przetłumaczy i wytłumaczy?? Serwer: http://xoomwebs.com Ten post edytował Darkhijacker 16.10.2007, 18:08:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebujesz doinstalować mysql - czyli po prostu go nie masz. Ściągnij sobie XAMPP-a, WebServa, Appserva, Wamp-a i wiele innych, które mają obsługę php5 i mysql.
Pozdro -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy przypadkiem nie jest tak, że on może mieć MySQL, ale w PHP nie ma dostępnej bibliotemi z funkcjami do obsługi tegoż?
@Darkhijacker edytuj php.ini i odkomentuj (usuń średnik na początku wiersza) linijkę z napisem "php_mysql.dll". Zakładam, że jesteś na windowsie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odrazu mówie że założyłem serwer na tym hostingu i na swoim serwerze nie miałem takiego pliku jak php.ini to może go stworze?? Napisz mi jak ma wyglądać taki php.ini
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ach, przepraszam. Nie zauważyłem, że korzystasz z hostingu.
W takim razie musisz zwrócić się z prośbą do adminów, żeby włączyli biblioteki mysql'a. |
|
|
![]()
|
|
Już wysłałem do nich maila, teraz tylko czekam na odpowiedz
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:22 |