![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzylem sobie baze danych oraz edytowanie jej za pomoca php. Wszystko dzialalo mi dobrze na localhoscie na moim komputerze, niestety po wrzucenie na serwer przestalo mi dzialac. Przegladalem rozne strony i wynalazlem, ze przyczyna moze byc register globals. Niestety nie wiem jak to przerobic, zeby dzialalo, jezeli ktos moglby mi pomoc bylbym wdzieczny. Ponizszy kod odpowiada za usuwanie wybranych wierszy z bazy.
<form action="<? echo $PHP_SELF ?>" method="post"> <? include('config.php'); if(!$cmd) { $result = mysql_query("select * from baza1 ORDER BY nazwa"); $i=1; while($wynik=mysql_fetch_array($result)) { $nazwa=$wynik["nazwa"]; $id=$wynik["id"]; ?> <INPUT TYPE="RADIO" NAME="id" VALUE="<?php echo $id; ?>"> <? echo $i++; ?> <? echo $nazwa; ?> <? echo '<Br>'; ?> <? } ?> <input class=przyciskdel type="submit" name="cmd" value="Usuń"> <? } ?> <? if($cmd) { $sql = "DELETE FROM baza1 WHERE id=$id"; $result = mysql_query($sql); echo "Dane zostały usuniete<Br>"; echo "<a href=\"index.php\">Powrót do bazy</a>."; } ?> Ten post edytował rmx 15.10.2007, 13:33:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował uli 15.10.2007, 13:40:43 -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje bardzo za pomoc.
![]() Ten post edytował rmx 16.10.2007, 07:54:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:58 |