![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam plik normal_plik.jpg [dla przykładu] Czy proste byłoby napisanie takiego skryptu: odpalam go w katalogu, on zamienia wszystkie pliki, które mają w nazwie na początku normal_ na to pliki o nazwie bez normal_. Czyli normal_plik.jpg >> plik.jpg. Jeśli plik.jpg już istnieje to nadpisuje tylko, jeśli ów plik.jpg jest większy [rozmiar]. Na końcu kasuje wszystkie pliki z przedrostkiem normal_ Wydaje mi się, że to byłoby łatwe. Możecie nawet napisać fragment i podać, o których funkcjach mam przeczytać albo schematycznie coś nakreślić to może mi się uda. Wersja trudniejsza to wrzucenie skryptu tak, żeby szukał po wszystkich dostępnych katalogach [tylko 1 poziom i cofnięcie] i podkatalogach. Czyli mając foldery galerii: galeria1 galeria2 galeria3 skrypt.php zrobi mi to w tych katalogach galerii. Tak, to jest poziom taki że prawie nie znam php... Dziękuję za wszelką pomoc. -------------------- Teledysk
Forum telewizji internetowej |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to bedzie proste.
www.php.net poczytaj o move is_file is_dir dir chdir |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:00 |