Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] [mysql] Dodawanie podstron
--beginer--
post 8.10.2007, 18:22:26
Post #1

Goście

Witam. Od kilku dni mam zamiar zacząć pisać swój pierwszy cms, zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż chciałbym żeby był w nim moduł dodający podstrony. I tu właściwa część mojego pytania:
- Gdzie przechowywać podstrony? Zapisywać je do bazy danych, czy lepiej tworzyć pliki php w odpowiednm folderze?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
PS. Jeżeli waszą odpowiedzią byłoby przechowywanie ich w bazie danch, to czy nie warto byłoby tam trzymać wszystkich podstron<nawet tych zawierających php i html?>
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
AxZx
post 8.10.2007, 18:54:24
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

mozesz zapisywac w bazie - pozniej cachowac wyniki i wychodzi na to ze beda wyswietlane z plikow.
mozesz od razu zapisywac do plikow i wyswietlac prosto z plikow.

--------------------
aplikacje internetowe | Symfony
+Quote Post
wieprzucpp
post 8.10.2007, 22:06:48
Post #3

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Według mnie... Jak Ci wygodniej. Ja polecam Ci trzymanie wszystkiego w bazie, choć ja osobiście robię sporo rzeczy na plikach. Ma to swoje zalety ^^. A tak przy okazji, nie polecam pisania własnego cms`a. Jeśli zamierzasz napisać coś rozbudowanego to stracisz na tym dużo czasu, a i tak ciągle trzeba będzie coś dorabiać. Lepiej zastosuj gotowce. Ja sam zawsze pisze wszystko sam i tracę na tym sporo czasu. Ale jest jedna wielka zaleta takiego poczynania. Dużo można się nauczyć ;]. Tak czy inaczej powodzenia i pochwal się później swoim dziełem na forum ;]
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:20