![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Chcę zrobić listę kategorii, którą pobieram z MySQL. Trzymam ją tam w formie "asd","sdd","ghk" itp. W tym celu posługując się przykładem manuala wycisnąłem z siebie coś takiego . I wszystko gra, ale tylko wtedy, gdy $tabl jest wpisana "ręcznie". Jeżeli dla tej zmiennej dam $rekord['kat'] (czyli pobiorę te wartości z bazy, o takim samym formacie), nie działa (wychodzi sama zawartość bazy, bez podzielenia). Co zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz w jaki sposob tworzysz ta tabele, tzn jak pobierasz z bazy i w jaki sposob je przypisujesz
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na 100% źle pobierasz dane z bazy mysql:
Pozdro ![]() Ten post edytował matix 29.09.2007, 08:03:30 -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, co tu może być źle, wszystko prócz array działa. Dodam, że jeżeli zrobię to bez bazy, tj. zadeklaruję zmienną $tagi osobno przypisując jej wartości w takim formacie ("mike patton","fantomas","tomahawk"), też nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) w skryptach PHP nie uzywa sie polskich znakow
2) $tagi zawsze masz rowne 1 czyli u Ciebie jest tylko $tagi[0] i nic pozatym. spr zrobic w ten sposob:
Ten post edytował jezoo 29.09.2007, 16:08:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:13 |