![]() |
![]() |
--error-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć, chciałbym się poradzić, zaznaczam jestem początkujący - pobieram sobie dane z bazy i przesyłam je w sesjach, status uzytkownika w bazie przybiera jedynie postac a - administrator, u - uzytkownik. Jak wyświetlić rozszeżoną nazwe a nie tylko u i a. Zrobiłem tak ale nic mi nie wyświetla:
jak zrobie tak:
to dobrze mi wyswietla, tylko zamiast a ładniej by bylo gdyby wyswetlilo administrator itp. z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie ty masz oczy?
-------------------- |
|
|
--error-- |
![]()
|
Goście ![]() |
no tak moj blad zmienialem i zapomnialem o tych ==, ale troche wyrozumialosci z php mam dopiero do czynienia 5 dzien.
dziękuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
== nigdy nie może być użyte przy zmiennych.
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja niewyrozumiały? No co ty...
![]() ![]() ApC => Co to znaczy, że nie może? Może może i na tym polega problem. Każde wyrażenie zwracające wartość logiczną (czy nawet dowolną inną wartość, np. int), w tym porównanie dwóch wyrażeń (np. jak tutaj - zmiennej i łańcucha) może być napisane "o tak o" i PHP to łyknie. I dobrze - chociażby przez wzgląd na funkcje zwracające jakąś wartość. Trza po prostu uważać i zakładać pingle... ![]() Ten post edytował qqrq 26.09.2007, 11:04:05 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:20 |