![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam nieustaloną z góry grupę chcebox'ow
o tej samej nazwie - jako tablica Moje pytanie: Jak w JavaScript sprawdzić zaznaczenie kazdego z nich (tzn czy zaznaczone czy nie), problem polega na tym że mi JS nie widzi tych checkboxow |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat problem polega na tym że mi JS nie widzi tych checkboxow Tyle czasu jesten na forum i nie wiesz ze nalezy podac kod, ktorym probujesz "zobaczyc" te checkboxy? Czy takich stalych bywalcow trzeba jeszcze pouczac?uzyj: document.getElementsByName() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor
Twoim sposobem Kod grupa = document.getElementsByName('grupa'); for (el in grupa) { alert(el.checked); } też mi nie działa - alert pokazuje undefined Ten post edytował php programmer 25.09.2007, 08:15:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Twoim sposobem tez mi nie dziala Nie pisz "twoim sposobem" bo ja ci nie kazalem tak pisac. ja ci powiedzialem bys "uzyl". A ze ty uzyc nie umiesz to nie moja wina ![]() Kod grupa = document.getElementsByName('grupa[]');
count = grupa.length; for (var i=0;i<count;i++) { alert(grupa[i].checked); } -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:14 |