![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak zrobić tak, żeby pole tekstowe, odblokowywało się jeśli wybiorę odpowiednią opcję z listy rozsuwanej (select), a jeśli jej nie wybiorę, to żeby było zablokowane Tylko, żeby się to działo bez odświeżania strony. Podejrzewam, że jest do tego potrzebna java, a tego języka nie znam w ogóle, więc prosiłbym o jakiś skrypt A jeśli da się to zrobić w php, to również byłbym wdzięczny za jakieś sugestie lub wskazówki. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod document.getElementById('id').disabled = false; Kod document.getElementById('id').disabled = true; Mozesz to dodac w zdarzeniu onclick, onchange itp. -------------------- I WANT TO BELIEVE
Co to, to nie mogę powiedzieć 8) --==SGC SG1==-- <<Jaffa Kree!!!>> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli jak mam coś takiego:
Czy w ogóle dobrze myślę i jeszcze jak ma wyglądać pole tekstowe. czy tylko tak: , czy może mam również do niego coś dopisać/usunąć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zmieniać selectedIndex == 0 w zależności od tego, przy której opcji (licząc od 0) ma się blokować. Ten post edytował tommy4 21.09.2007, 15:39:35 |
|
|
![]()
|
|
coś tu nie gra, bo jak zrobiłem tak:
to przy otwarciu strony w liście rozwijanej widnieje "zablokowany" (ustawiłem jako domyślną), ale pole jest odblokowane, a ja chciałbym, żeby było przez cały czas zablokowane, a odblokowywało się tylko, gdy wybiorę opcję "odblokuj". Ten post edytował puz219 21.09.2007, 15:57:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to tu już html disabled="disabled" dodaj do inputa, żeby było zablokowane na start.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:54 |