![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Otóż mój problem wygląda tak:
Mam katalog, w którym są inne katalogi z plikami, wygląda to tak: katalog 'a' zawiera pliki: a.pdf, g.pdf i j.pdf katalog 'b' zawiera pliki: c.pdf, u.pdf, z.pdf katalog 'c' zawiera pliki: b.pdf, d.pdf, e.pdf Teraz wrzucam wszystko do tablicy i sortuje funkcją sort, to otrzymuję: Kod a/a.pdf a/g.pdf a/j.pdf b/c.pdf b/u.pdf b/z.pdf c/b.pdf c/d.pdf c/e.pdf A chciałbym otrzymać to posortowane w następujący sposób: Kod a/a.pdf c/b.pdf b/c.pdf c/d.pdf c/e.pdf ... Jest taka możliwość, jeśli tak to prosiłbym o pomoc, z góry dziękuję! -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te nazwy plikow w roznych katalogach moga sie powtarzac?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aktualnie się nie powtarzają i raczej nie powinny
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) więc pobierz do tablicy nazwy katalogów - posortuj ją
2) dla każdego folderu teraz posortuj pliki 3) połącz tablice -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Kod 1) więc pobierz do tablicy nazwy katalogów - posortuj ją 2) dla każdego folderu teraz posortuj pliki 3) połącz tablice Tzn? Odpalam katalog główny, wyszukuje w nim folderów (jakaś pętelka), później z każdego folderu tworzę posortowaną tablice plików? Jest to jakieś rozwiązanie... Najlepsza dla mnie byłaby funkcja sortująca elementy tablicy biorąc pod uwagę załóżmy ostatnie 5 znaków z elementu... Niestety nie mogę nic takiego namierzyć, więc chyba pokusze się o Twoje rozwiązanie... -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako tako działa.
edit> Wynik: Kod array
0 => string 'a/a.pdf' (length=7) 1 => string 'c/b.pdf' (length=7) 2 => string 'b/c.pdf' (length=7) 3 => string 'c/d.pdf' (length=7) 4 => string 'c/e.pdf' (length=7) 5 => string 'a/g.pdf' (length=7) 6 => string 'a/j.pdf' (length=7) 7 => string 'b/u.pdf' (length=7) 8 => string 'b/z.pdf' (length=7) Ten post edytował orglee 17.09.2007, 21:05:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na poczatek w $allFiles jest ta lista plikow
Na zakonczenie w $allFiles masz posegregowana liste wg nazwy plikow.. |
|
|
![]()
|
|
A jak wyglądałby ten kod dla plików o ścieżce 'katalog1/kat2/kat3/kat4/kat.../nazwa.pliku'? Teraz narodził mi się taki własnie problem... :/ Ten post edytował kornel-php 17.09.2007, 21:47:02 -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wyglądałby ten kod dla plików o ścieżce 'katalog1/kat2/kat3/kat4/kat.../nazwa.pliku'? Duuużo bardziej skomplikowanie... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zdecydowanie olewam katalogi, mnie interesuje tylko nazwa pliku. Jakieś pomysły?
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli olewasz katalogi, to można to zrobić "a 'la kornel-php":
Powinno działać... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki! Działa idealnie, jak chciałem!
Ten post edytował kornel-php 20.09.2007, 16:27:00 -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:09 |