![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z obsluga plikow wyslanych przez formularz. Sprawa wyglada tak: dotychczas kopiowalem pliki do katalogu w ktorym znajdowal sie skrypt. Schody zaczynaja sie gdy musze spokiowac na te pliki na inny dysk, w dodatku on jest podmapowanym dyskiem sieciowym. Probowalem z move_uploaded_file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ale mi nie wychodzi. Prosze o rade jak ten problem rozwiazac. -------------------- I WANT TO BELIEVE
Co to, to nie mogę powiedzieć 8) --==SGC SG1==-- <<Jaffa Kree!!!>> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja robię to tak
koniec oczywiście dochodzi kwestia uprawnień |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam tak:
Kod C:\Inetpub\wwwroot\projekt a mam przerzucic pliki na dysk siecioy, ktory jest podmapowany pod windowsem: Kod I:\upload\projekt
-------------------- I WANT TO BELIEVE
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To powinno wystarczyć oczywiście trzeba by dodać obsługę błędów. A i koniecznie sprawdzić czy masz uprawnienia do tego folderu (a dokładnie czy serwer www ma ) |
|
|
![]()
|
|
Dla dysku D: jest ok, ale jak mam wrzucic na podmapowany to juz sa schody, chyba jednak brak uprawnien.
Pytanie takie: Czy da sie jakos dodac uprawnienia dla samego serwera IIS ? Dodam ze wszystko dziala w domenie firmy. PS. Wszystkie problemy przez to ze dzial IT nie chce pozwolic na tworzenie katalogow i plikow w wwwroot. I wysyslili ze mam przerzucac pliki na teoretycznie wspolnu dla wszystkich dysk (czyli bez zadnych ograniczen). -------------------- I WANT TO BELIEVE
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Wiem ze tam byl blad, poprawilem jak to testowalem, ale i tak nie pomoglo.
Ehh to IT ![]() I nie dadza sobie powiedziec ze danie uprawnien dla jednego katalogu nic nie "popsuje". Dodam ze wsszystko jest w Intranecie, i nic nie jest widoczne na zewnatrz. PS Dzieki za pomoc. Ten post edytował Mordoran 17.09.2007, 13:41:13 -------------------- I WANT TO BELIEVE
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:46 |