![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z kodowaniem znaków. Strona oparta jest na kodowaniu za pomocą: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> I o co chodzi. W formularzu zapisuje do bazy danych MySQL słowa kluczowe dla wyszukiwarek. Następnie wyświetlam je za pomoca echo($slowa) w znaczniku <meta name="keywords" content=""> Jak sprawdzam źródło strony wszystko niby wygląda ok. Polskie znaki mają swoje ogonki itp... ale problem się pojawia kiedy użyje programu do wykonywania sitemap dla google o nazwie GSiteCrawler - brak polskich znaków?? Wiem, że to nie wina programu bo testowale na stronie kumpla i u niego co prawda kodowanie za pomocą utf - polskie znaki są. Nie mam możliwości podglądu kodu bo zastosowano ion_cube! ![]() Jak rozpoznaje znaki google_bot? Według kodowania w meta?? A może to wina przekodowywania słów w MySQLu ale przeglądarka dobrze interpretuje znaki niezależnie czy użyje UTF czy mojego sposobu... DZIEKI!! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o ile pamiętam te miałem podobny problem z tym programem. Nie potrafił sobie poradzić z iso-8859-2. trzeba było funkcje konwertującą krzaczki zrobic.
-------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra - ale czy to miało wpływ na to jak zapisuje słowa kluczowe boot skanujący stronę? Bo tak naprawdę to ten program to tylko generuje sam plik xml sitemap - nie wpisuje słów kluczowych. Nie wiem tylko czy jak taką stronę zindeksuje google czy zapamiętane słowa kluczowe będą miały poprawny zapis - chodzi o innych którzy mogą wpisać potencjalne słowa w wyszukiwarce a ona będzie miała je zakodowane z błędnymi znakami??
Dzięki! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 22:09 |