![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jak porównać wyniki dwóch tabel i wyświetlić tylko te które się nie powtarzają? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2007 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale tabele w sql czy tablice w php?
jeżeli chodzi o php to polecam funkcje array_diff() i odsyłam do manuala pozdrawiam sorki nie zauważyłem ze jest to na forum MySql.... ![]() Ten post edytował grom44 13.09.2007, 14:01:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety w MySQL nie ma EXCEPT dlatego chyba najlepiej to obejść np przez EXISTS:
-------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślałem o MySQLu - ponieważ mam problem z kodowaniem znaków i chciałem to obejść właśnie w MySQLu. Porównanie tablic wykonuje za pomocą dwóch pętli foreach i for. Być może jest inny prostszy sposób?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:22 |