![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób mogę odczytać dzięki PHP wyniki wykonania zapytań INSERT i DELETE do MySql'a?
Chodzi mi mniej więcej o coś takiego jak mysql_num_rows() dla zapytań SELECT.
Powód edycji: Przenoszę na Przedszkole /~strife/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej nie o to chodziło gdyż system zwraca błąd:
Cytat Warning: mysql_affected_rows(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/spokz/del.php on line 17 Może wkleję kawałek kodu żeby wyjaśnić co dokładnie potrzebuję: Cytat if (isset($id) && isset($dzien)) { include "db.php"; $wykonaj = mysql_query("DELETE FROM tydzien WHERE id = '$id' AND nazwa_uz = '$nazwa_uz' AND dzien = '$dzien' LIMIT 1"); while($wiersz = mysql_affected_rows($wykonaj)) { $id1 = $wiersz['id']; $dzien1 = $wiersz['godzina']; $nazwa1 = $wiersz['nazwa']; echo $id1." ".$dzien1." ".$nazwa1; } Chodzi o to, żeby mieć dostęp do danych, które znajdą się w tablicy wynikowej zapytania DELETE. Być może po prostu ten kod jest źły ![]() Polecenie echo na końcu służy tylko sprawdzeniu czy wartości są pobrane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chodzi o to, żeby mieć dostęp do danych, które znajdą się w tablicy wynikowej zapytania DELETE. Jak to dostęp? Jak masz 3 jabłka i wyrzucisz je do śmieci to nie masz zadnych jabłek, tak samo z danymi. Możesz pobrać ilość wykasowanych rekordów. -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 05:20 |