![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. To mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość
![]() Muszę zrobić bazę zawierającą opis posiłków dla klientów. Jestem przy momencie gdy muszę zapisywać co kto je. Mam dwa pomysły na to: 1 . Tworzę jedną tabelę mającą kolumny (nazwy kolumn będą oczywiście inne): id osoby,pierwszy posiłek pierwszy produkt,pierwszy posiłek pierwszy produkt-ile,pierwszy posiłek drugi produkt-co, .........., szósty posiłek czwarty produkt - ile, Czyli tabela zawierałaby ok 49 kolumn 2. Dla każdej osoby Tworzę osobną tabelę o nazwie posilki_idosoby produkt,gramatura I wtedy dla każdego posiłku bym przyjmował 4 wiersze, czyli tabela będzie miała 24 wiersze. Może ktoś ma inny pomysł na rozwiązanie mojego problemu? Ten post edytował szuwar 4.09.2007, 14:02:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moj pomysl
tabele: osoba: id, imie, nazwisko posilek: id, osoba_id, data, opis, produkt: id, posilek_id, nazwa, gramatura -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Reszte tabel mam:
user: user_id,login,email,hasło,data rejestracji, waga,aktywnosc,płeć produkty: id_produktu,nazwa,węglowodany,białka,tłuszcze,kcal Tylko muszę stworzyć coś żeby posiłki pamiętać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:12 |