![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pytanie jak mogę rozbić ciąg znaków który otrzymuję za pomocą polecenia $_SERVER["REQUEST_URI"], tak aby np. w przypadku ciągu /testujemy/taki/sobie/test.html rozbiło mi to na dwie części, jedną która by wyciągnęła "testujemy" (to pomiędzy pierwszym i drugim ukośnikiem) a druga która by zawierała "/taki/sobie/test.html"(czyli wszystko od drugiego ukośnika włącznie). Z tym żeby nie było tak łatwo, odrazu mówię że ta pierwsze część niekoniecznie musi składać się z 9 znaków, równie dobrze może być z jednego. Z góry wielkie dzięki. Ten post edytował Maq2007 19.08.2007, 19:08:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj wyrażeń regularnych albo explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 02:16 |