![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem, czytałem artykuły itp o Nice Url bez mod_rewrite ponieważ akurat na serwerze jaki posiadam ta opcja jest zablokowana. Kody do tej funkcji które posiadam wyglądają się działać prawidłowo, tylko nie wiem jak tą funkcję mogę "wkręcić" w mój kod.
Więc... Posiadam główny plik index.php w którym jest kod szablonu. Na środku szablonu znajduję się funkcja, która includuje plik pobrany z $_GET['page'] np. index.php?page=artykuly.php&id=1 przez co wyświetli mi w miejscu gdzie mam include($page); plik artykuły.php. Teraz jak zrobić, żeby po wywołaniu adresu index/artykuly/1/ zwracało podobną wartość jak index.php?page=artykuly.php&id=1 tyle, że bez mod_rewrite. Ten post edytował lukasz117 20.08.2007, 15:24:39 |
|
|
![]() |
-azekami- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam dokładnie ten sam problem. Strona www.photka.pl - otwiera się OK, natomiast linki includowane są w index.php Również proszę o pomoc ![]() Pozdrawiam! |
|
|
-azekami- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam ponownie!
Rozwiązanie problemu: 1. Szukasz na swoim hostingu/VPS/dedyku pliku php.ini (w nowych instalacjach najczęściej w /etc/) 2. Otwierasz go w edytorze na shellu lub poprzez WinSCP ( myślę, że to najlepsza metoda - edytor w WinSCP ładny i prosty) 3. Szukasz safe_mode i dajesz wartość Off (myślę, że zostawiając wartość On też będzie działać) 4. Szukasz register_globals i dajesz wartość On 5. Zapisujesz i restartujesz apache`a lub serwer 6. Gotowe! Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:44 |