![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jak wywołać funkcje z poziomu formularza?
mam kod : ... <?php function zapisz () { echo("wykonano funkcje"); ... } ... ?> <form method="post"> <input type="text" name="tekst" size="6" maxlength="10"/> <input type="submit" name="ee" value="Wywyołaj funkcje"/> </form> </body> </html> chcę aby po naciśnięciu butona wykonała się funkcja. onclik = "zapisz();" - niedziała z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcje php są wykonywane po stronie serwera więc klikająć w form na button możesz wywołać funkcję javascript wykonywaną po stronie przeglądarki
a skoro javascript to możesz wykrzystać technologię ajax i odwołać się w "tle" po kliku na button do serwera, odebrać odpowiedź i wyświetlić ja na www a jak to zrobić w ajaxie to już google, forum itp. a dla leniwych http://advajax.anakin.us/index-pl.htm Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Tak ale w tym momencie piszesz o JS i AJAX. Że tak powiem z igły widły ![]() Nie chcę mieć w pliku kilkanaście technologi/języków aby wykonać jakąś funkcje. Chcę po prostu buttonem ( ewentualnie linkiem ) wykonać funkcję. Nie musi to być FORM, nie musi być to php zagnieżdzony w html. dzieki i pozdrawiam p.s. właśnie oglądam klase do logowania się na stronę jest tam buton który wykonuje funkcje ale takk dużo tego że nie potrafię sam przerobić ![]() help me please ![]() Ten post edytował Cr3dO 29.07.2007, 08:16:16 -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Zły tytuł tematu.
2) brak bbcode. Zamykam. Aby otworzyć topic prześlij mi na pw poprawny tytuł topicu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:10 |