![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem własnie najnowszą wersję php.
Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego nie działa: include("/home/connect.php"); a działa: include("c:/home/connect.php"); ? W php.ini safemode mam wyłączone. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat include("/home/connect.php");
hm szczerze poweidziawszy to (na windows) powiny chodzic oba (zakaldajac ze php jest odpalane z c:).
a działa: include("c:/home/connect.php"); mozesz poweidziec dokaldnei jaki masz ssytem i ktora wesje php? -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze wywołanie nie działa, ponieważ nie zawiera prawidłowej ścieżki.
Pod Windowsem trzeba określić dysk. -------------------- Tomasz Wasiluk
Polcode >> Szukamy programistów z pasją |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Pierwsze wywołanie nie działa, ponieważ nie zawiera prawidłowej ścieżki.
Pod Windowsem trzeba określić dysk. przysiaglbym ze we wczesnych php (4.0.x) nie musialem podawac.. -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może i w pewnych przypadkach działa include'owanie bez podania dysku,
ale w przypadku podania działa zawsze. Zatem chyba poprawne jest stwierdzenie, że należy określić dysk. -------------------- Tomasz Wasiluk
Polcode >> Szukamy programistów z pasją |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2002 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na windzie w pliku php.ini trzeba podać ściezke do include potrzebna w razie gdy podasz względną scieżkę do include :!:
-------------------- Mardoq
MRD ZonE |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Na windzie w pliku php.ini trzeba podać ściezke do include potrzebna w razie gdy podasz względną scieżkę do include :!:
A mi dziala na wzglednych sciezkach, bez definiowania tej w php.ini. Ona (ta z php.ini) przydaje sie dopiero wtedy, kiedy wzgledna jest nieprawidlowa w stosunku do wykonywanego skryptu. -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:04 |