![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2007 Skąd: Ostroróg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
walczę nad tym od rana. Chce zrobić prosty skrypt rejestracji z wykorzystanie bazy danych. cały czas wywala mi błąd w linii 38 a ja za cholerę nie wiem o co w tym chodzi:/ Proszę o pomoc. Jestem zielony w Php a samych skryptów uczę sie domowo z książki:)
Ten post edytował Szypa 25.07.2007, 16:53:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamknij nawias i usun srednik. ![]() Ten post edytował Stark 25.07.2007, 16:14:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2007 Skąd: Ostroróg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i zapomniałeś dodać że powinienem dodać znak $ przed "dbc"
![]() Mam jeszcze jedno pytanie. Chciałbym zaszyfrować hasło. Po zmianie tej linijki: $zapytanie = "INSERT INTO uzytkownicy (user_id, uzytkownik, haslo, email, data) VALUES (0, '{$_POST['uzytkownik']}', '{$_POST['haslo1']}', '{$_POST['email']}', now())"; na tą: $zapytanie = "INSERT INTO uzytkownicy (user_id, uzytkownik, haslo, email, data) VALUES (0, '{$_POST['uzytkownik']}', '{crypt($_POST['haslo1'])}', '{$_POST['email']}', now())"; Widzę ten błąd: Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in c:\usr\krasnal\www\XxX\rejestracja.php on line 50 Ma ktoś pomysł o co chodzi? Ten post edytował Szypa 25.07.2007, 16:49:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ekhm... co do strongow to proponuje:
I tak przy okazji, moze warto zainteresowac sie jakims IDE? -------------------- Blog - programowanie, webdesign, Symfony
|
|
|
![]()
|
|
No moja książka nie pisała o takim sposobie zapisania funkcji. Swoja drogą na końcu się wykrzaczył, ale wystarczyło tylko przepisać: zamiast '.now().' zrobić po prostu now() bez cudzysłowów. I swoją drogą dzięki za pomoc.
A tak w ogóle to co to jest to IDE? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wiesz, nie dostałem bana na googlach, i sprawdziłem na nich o co może chodzić. Ale znalazłem tylko informacje o jakiejś eclipsie. Jak już pisałem jestem początkującym "programistą" PHP i nie mam nawet pojęcia czy to w ogóle o tą eclipse chodziło. Jak by ktoś mógł wytłumaczyć o co Teamonowi chodziło byłby wdzięczny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~abc667 za następnego takiego posta dostaniesz ostrzeżenie.
Nie masz nic mądrego do powiedzenia to nie pisz nic. ~Szypa IDE to Integrated Development Environment czyli zintegrowane środowisko programistyczne. Jednym słowem chodziło o dobry edytor. A jeśli chodzi o Eclipse to tak, o to miedzy innymi chodziło. Moim zdaniem najlepsze środowisko dla programisty choć dla Ciebie może być nieprzydatne w 99%. Wszystko o edytorach znajdziesz tu: Temat: Najlepszy edytor do php (i w tym wątku ewentualnie drąż temat edytora) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale nie rozumiem po co kopiować coś cały czas?
wpisujemy w google ide i na pierwszym miejscu mamy link do wikipedi i jest wszystko napisane ale co tam, następnym razem będę kopiował :-p |
|
|
![]()
|
|
Korzystam u siebie z Dreamweavera. No byłbym masochistą korzystając z notatnika. Dzięki mike za przybliżenie tematu. Teraz wiem, że muszę sobie sprawić coś jeszcze oprócz dreama do pisania w php.
No i niestety trafiłem na kolejny błąd. Rejestracja przebiega już płynnie, ale mam problem z logowaniem. Mógłby ktoś zerknąć:
Ten post edytował Szypa 25.07.2007, 19:49:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejny błąd... może coś więcej o nim powiesz?
-------------------- Blog - programowanie, webdesign, Symfony
|
|
|
![]()
|
|
No tak, mój błąd. Już podaje o co chodzi:
Parse error: parse error in c:\usr\krasnal\www\XxX\logowanie.php on line 55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To poprawiłem ale krzaczy się dalej w 59 linijce:
Parse error: parse error in c:\usr\krasnal\www\XxX\logowanie.php on line 59 |
|
|
![]()
|
|
_POST => $_POST
Dbałości troszkę. Lepiej popatrzeć chwile dłużej niż smalić od razu posta na forum. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle nawias umieściłeś, trochę więcej dbałości ... jak już to napisał mike. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Wszystko ładnie przepisałem i już się nie krzaczy. Chciałbym za to zapytać w wartość merytoryczną. Nie wiem czy dobrze podstawiam wartości wyciągnięte z bazy. Tu może być kłopot:/ Jakby ktoś mógłby się przyjrzeć zapytaniom do bazy byłbym wdzięczny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:48 |